Het feit over Vrouw In De Overgang dat niemand voorstelt

Dame en overgang - de ergernissen


Vóór de overgang is jouw liefde en zorg teneinde het welzijn van je kids en omstreken, sterker dan je boosheid en ergernis. Immers, je wilt een vrede bewaren om jouw kinderen ons betrouwbare en rustige fundering te melden voor hun ontwikkeling en aangroei. Voordat jouw menstruatie onregelmatig is, merk je al het jouw prikkelbaarder bent. Je ergert jouw heel wat eerder met mensen en situaties, welke je voorheen niet opvielen en welke jouw iedere keer normaal vond.

Dames in een overgang


Prikkelbaarder word je in je werk, in de omgang met je collega's en tot jouw man en kids toe. Jouw kunt niet zo met ze hebben en verdragen.
Begin betreffende een Overgang

Hoe dichter jouw bij een overgang komt, hoe ondragelijker dit is teneinde afgeleid te geraken ofwel bestookt te worden betreffende vragen. Vragen met jouw man of kids bijvoorbeeld: "Als kunnen we bikken? Is mijn broek gewassen? Waar liggen mijn sokken?" Ze verrichten jouw wellicht uiteen spatten over in. "Het lijkt wel ofwel ze elkeen afhankelijk bestaan met mij!

Waarom ben ik iedere keer verantwoordelijk? Mankeren ze regelmatig wat aan hun handen ofwel hersenen?" belangstelling jouw jouw af.
Gelijktijdig realiseer je je, dat jouw dit patroon altijd alleen in stand hebt gehouden. Dit voelde ook wel aangenaam teneinde onmisbaar te bestaan.

De Overgang bij vrouwen


Langzaam verlies jouw jouw geduld op al die niveaus; thuis en op jouw werk. Je hersenen veranderen.
Jouw voelt dit gerommel met een krachtige vulkaan in je, die op uitbarsten staat.
Een stem die schreeuwt: "Voldoende!"

Je staat op de drempel van ons: 'Overgang'

Hormonen en symptomen
Het Autonome Zenuwstelsel
klik op plaatje om te vermeerderen
Zenuwstelsel_Overgang

Dit autonome zenuwstelsel regelt tezamen betreffende dit hormoonstelsel het onafgelaten houden betreffende de omstandigheden in het lichaam, dit inwendige leefmilieu. Het is verantwoordelijk voor de werking en de coördinatie betreffende inwendige organen, bijvoorbeeld een hartslag (verhogen ofwel verlagen) en een spijsvertering. Ook regelt het de werking aangaande gladde spieren (bijvoorbeeld in de darmen) en de uitscheiding over allerlei klieren.

Dit autonome zenuwstelsel bestaan uit 2 segmenten welke tezamen een organen in ons lichaam sturen; namelijk het (ortho)sympatisch en het parasympatisch zenuwstelsel. Deze hebben ons tegengestelde functie. Ieder orgaan heeft een tak aangaande het orthosympatisch en ons tak betreffende dit parasympatisch zenuwstelsel.

Impulsen uit dit sympatisch zenuwstelsel produceren dit lichaam bestemd wegens actie. Hart en ademhaling versnellen, daar komt meer suiker in het bloed (om energie vrij te maken) en een spijsvertering vertraagt.
Dit parasympatisch zenuwstelsel remt de hartslag en de ademhaling én versnelt een spijsvertering.

Het sympatisch gedeelte kan zijn zeker gericht op actie (arbeid). Dit toeneemt ademhaling en hartslag, opdat je onder andere kan wegvluchten een vijand. Het bevordert ook de assimilatie (dit vervaardigen aangaande organische stoffen die het lijf benodigd heeft).
Dit parasympatisch gedeelte echter kan zijn gericht op rust, dit zorgt immers een remming van een hartslag en een ademhaling.

De invloed betreffende hormoonveranderingen voor dames in overgang


Oestrogeen zorgt onder andere voor een evenwicht aangaande parasympatisch en sympathisch zenuwstelsel. Dikwijls zijn we ons niet zo doelbewust aangaande de activiteiten van dit zenuwstelsel, omdat ze 'autonoom' (autonoom, zelfsturend) verlopen.

Veranderingen en schommelingen in dat oestrogeen, zoals welke er gedurende een overgang voortdurend bestaan, melden het zenuwstelsel alsmaar wisselende boodschappen: innerlijke spanning.
Ons zenuwstelsel staat onder druk tijdens onze overgang, en kan het 'inwendige leefmilieu' meteen dikwijls niet doorlopend houden, de coördinatie is ontregeld en het voelen wij.....: Overgangsverschijnselen

Het verslag over Amanda kan zijn geen uitzondering. Klachten met pijn op een borst en luchttekort komen heel wat wegens bij vrouwen op middelbare leeftijd. Met de gebruikelijke onderzoeken zoals fietsproeven, scans en ons angiogram is er vaak nauwelijks aanleiding wegens gevonden.

Ben alleen tot cardio gegaan vanwege check met dit hart en naar de HA. Toen 2x een FSH test volbracht. Beiden positief. Het vond een HA betrouwbaar in overvloed. Dat en dit feit dat mijn oma verder 41 was toentertijd de overgang begon.

Voor mijzelf is dit ons paar jaar geleden begonnen je weet ook niet ofwel dat betreffende een overgang was maar de medicus zij dat je overspannen was en heb antidepressiva gekregen.

Neen, met een vleesboompjes kan zijn niks voltooid. Mijn baarmoederslijmvlies was ook niet verdikt, maar mits het verdikt was wordt er bovendien gekeken.

Ben verder alang voor een fysio geweest, maar een klachten verdwijnen ook niet. Ben af en toe bang het je botkanker heb en krijg dan door het piekeren wederom maagzuur en hartoverslagen . Ook heb ik meer en meer hinder aangaande mijn gewrichten.

Beslist ik maak me zo ongerust. Diep in mijn hart weet je het het heel goed betreffende een overgang te maken kan beschikken over, maar ik zit me over allemaal in mijn hoofd te halen, betreffende leukemie tot artrose etc.

Mogelijkerwijs is het ons laatste opruiming aangaande mamma milieu, wat een huisarts tevens beaamde dat het kan.

Welke overgang is zeker ook niet de prettigste tijd betreffende het leven, hoop dat het ook niet te lang gaat duren. Meteen genoeg over mijzelf, ben jouw inmiddels alang naar dat andere ziekenhuis geweest en zo ja op welke manier draait alles meteen,

Die vrouwen beschikken over ook ons hoger risico hebben teneinde later goede bloeddruk en hart- en vaatziekten te krijgen. Dit komt voor hen tevens meer in de familie voor. Het betekent het deze vrouwen lekkerder in de gaten behoren te geraken gehouden naargelang ze ouder worden. Hiervoor komen in dit najaar van 2014 concrete adviezen vanwege een eerste en tweede lijn.

Voorspoedig ben je meteen niet verdere de enige in mijn vriendinnenkring welke merkbaar hinder heeft aangaande de overgang zeker nu mag je er ook over kletsen.

Je heb nu net mijn 1e menstruatie gemist, maar een bloedtest geeft met het allemaal nog absoluut "normaal" werkt. Klik hier Daar kun je dan toch niets mee. louter maar hopen en duimen dat dit snel voorbij is

Ook ik zit weet vanaf mijn 40ste in een overgang. Sinds twee jaar loop ik voor de fysio en ondertussen alle mogelijke scans laten maken omdat een onderrug en bekken klachten maar niet lekkerder werden. Mijn fysio is daar van overtuigd het die klachten voort komen vanuit de overgang.

Langzaam met besef ik pas, hoe ontzettend MOE je ben geweest! Als je daar middenin zit, merk jouw het ook niet weleens meer...

Je heb zeker in 2011 tevens ons enorm jaar op de sofa gezeten bijvoorbeeld dat heet en was zo bang het ik nimmer verdere over welke bank af zou kunnen komen, kijk verder ben echt wanhopig geweest maar zie meteen in 2013.....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *