Geruchten op Overgang Vrouwen

Vrouw en overgang - een ergernissen


Vóór een overgang kan zijn jouw belangstelling en zorg teneinde dit welzijn met jouw kids en omstreken, krachtiger vervolgens je boosheid en ergernis. Immers, je wilt de vrede bewaren om jouw kids ons betrouwbare en rustige basis te geven wegens hun ontwikkeling en toename. Voor jouw menstruatie onregelmatig wordt, merk jouw weet dat je prikkelbaarder raakt. Je ergert je heel wat sneller aan lieden en omstandigheden, die je voorheen ook niet opvielen en welke je altijd gewoon vond.

Dames in een overgang


Prikkelbaarder word je in jouw werk, in de omgang betreffende jouw collega's en naar je man en kinderen toe. Jouw kan minder betreffende ze beschikken over en verdragen.
Ontstaan betreffende de Overgang

Hoe dichter jouw voor de overgang komt, hoe ondragelijker dit kan zijn teneinde afgeleid te geraken of bestookt te worden met vragen. Vragen van je man of kinderen zoals: "Wanneer kunnen wij nuttigen? Is mijn broek gewassen? Daar waar liggen mijn sokken?" Ze verrichten je soms uiteen spatten van in. "Dit lijkt immers of ze allemaal afhankelijk bestaan over mijzelf!

Waarom ben je iedere keer verantwoordelijk? Mankeren ze af en toe wat aan hun handen ofwel hersenen?" belangstelling je je af.
Tegelijk ontdek je, dat je het patroon altijd zelf in stand hebt gehouden. Dit voelde ook wel lekker teneinde onmisbaar te bestaan.

De Overgang voor dames


Langzaam verlies jouw je geduld op al die niveaus; thuis en op jouw werk. Jouw hersenen veranderen.
Jouw voelt dit gerommel betreffende een sterke vulkaan in je, die op uitbarsten staat.
Ons stem welke schreeuwt: "Voldoende!"

Je staat op de drempel van ons: 'Overgang'

Hormonen en symptomen
Dit Autonome Zenuwstelsel
klik op plaatje om te vermeerderen
Zenuwstelsel_Overgang

Dit autonome zenuwstelsel regelt tezamen betreffende het hormoonstelsel het doorlopend houden over de omstandigheden in het lijf, dit inwendige milieu. Dit kan zijn verantwoordelijk voor de functie en de coördinatie aangaande inwendige organen, onder andere een hartslag (verhogen of verlagen) en een spijsvertering. Ook regelt het een functie aangaande gladde spieren (bijvoorbeeld in de darmen) en een uitscheiding betreffende allerhande klieren.

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit een paar delen die tezamen de organen in ons lijf sturen; namelijk dit (ortho)sympatisch en dit parasympatisch zenuwstelsel. Deze beschikken over een tegengestelde functie. Ieder orgaan bezit een tak over het orthosympatisch en een tak met het parasympatisch zenuwstelsel.

Impulsen uit dit sympatisch zenuwstelsel produceren het lichaam passend wegens actie. Hart en ademhaling versnellen, daar komt meer suiker in dit bloed (teneinde kracht vrij te maken) en de spijsvertering vertraagt.
Dit parasympatisch zenuwstelsel remt de hartslag en een ademhaling én toeneemt een spijsvertering.

Het sympatisch gedeelte is dus gericht op actie (arbeid). Dit versnelt ademhaling en hartslag, zodat je bijvoorbeeld kan wegvluchten voor een vijand. Dit bevordert ernaast de assimilatie (dit maken over organische stoffen welke het lijf nodig heeft).
Dit parasympatisch gedeelte daarentegen kan zijn gericht op rust, dit zorgt immers een remming met de hartslag en de ademhaling.

Een invloed met hormoonveranderingen bij vrouwen in overgang


Oestrogeen zorgt tussen andere een evenwicht betreffende parasympatisch en sympathisch zenuwstelsel. Doorgaans bestaan we ons niet zo voorbedacht
weloverwogen betreffende de activiteiten betreffende dit zenuwstelsel, omdat ze 'autonoom' (zelfstandig, zelfsturend) verlopen.

Veranderingen en schommelingen in het oestrogeen, bijvoorbeeld die daar tijdens een overgang voortdurend zijn, melden ons zenuwstelsel steeds wisselende boodschappen: innerlijke spanning.
Ons zenuwstelsel staat tussen druk tijdens de overgang, en kan het 'inwendige milieu' meteen dikwijls niet doorlopend behouden, de coördinatie is ontregeld en het Navigeer hier voelen wij.....: Overgangsverschijnselen

Vrouwen konden zelfs lessen volgen teneinde lekkerder voor hun man te zorgen mits deze ons hartinfarct had doorgemaakt. Dat vrouwen alleen ons hartinfarct konden krijgen was nog volkomen ook niet met een orde. Men veronderstelde dat vrouwen door hun hormonen “beschermd” waren.

Toentertijd mijn oudste plotseling ging samenwonen dit jaar en je betreffende een overgang geconfronteerd werden Navigeer hier in heftige mate, kwam alles een momentje tot stilstand. Doorhad verder het je meer en meer een 'moeten' gevoel overal bij had, alles voelde zodra 'werk'.

Ik vermoed het een poliep er nog alsmaar zit doch verplaatst is door een "vreemde" ligging gedurende een operatie, waardoor ze hem ook niet konden ontdekken.

Ook heb ik endometriose, dus kan zijn het sowieso niet met te raden 'hormoonloos' door te gaan. Verder alang voel je me met pil wel lekkerder, je denk gelijktijdig het welke hormonen dit ontwikkeling blokkeren. Weet zeggen een dokters het een overgang eenvoudig doorgaat met de pil. Hele verwarrend allen.

Dit was in febr. Nu ons half jaar nader heb ik mezelf juist de tijd bepaald om retour te kijken, en bovendien kijken durf ik niet.

Zeker je maak me zo ongerust. Diep in mijn hart weet ik dat dit enorm juist betreffende de overgang te produceren mag hebben, maar ik zit me betreffende allemaal in mijn hoofd te halen, van leukemie tot artrose etc.

Precies zodra je nu ervaart, heb je tevens ons tijd gehad het ik mezelf ook niet herkende. Met soortgelijke ervaringen als je beschrijft: ik welke kalmpjes in mijn eentje betreffende een auto buitenlandse trekken maakte.... klampte me eensklaps vast juiste winkelwagentje in de plaatselijke winkel!

Ik verdeel mijn huishoudelijk werk meteen betreffende wat beleid komt dit vandaag niet af vervolgens morgen doch, ik werk tevens nog uiteraard jouw moet wel prioriteiten stellen.

Je ben dus ook benieuwd ofwel overige ladies hier last aangaande hebben en denken het dit voor een overgang hoort.

Aardig ben je nu ook niet verdere de enige in mijn vriendinnenkring welke merkbaar hinder heeft met een overgang dus momenteel mag ik er ook aan praten.

Pas destijds ik tot een 40 ging, kwamen een meeste overgangsklachten welke je beschrijft, uitgezonderd opvliegers en nachtelijke zweten, welke heb je nimmer gehad, tot op heden.

Bovendien ervaar je alsof ik niks betreffende mijn leven heb geschapen, terwijl ik daar eerst heel anders aan dacht. Ik heb geen kinderen, uiteraard het welke dit woonhuis uitgaan dat heb ik niet ..... Uiteraard vreselijk, en het jaar is je 50 leuk..

Aardig ben je niet de enig, zoveel vrouwen lijden hier onder, maar niet ieder vrouw durft of wil daar aan babbelen...ik doe dat wel, want het lucht me erg op, te begrijpen het jouw vervolgens ook niet een enig raakt.

10 april 2015 ineke · Hallo. Je ben 49 en voel me alang een zoveel jaar niet goed, krijg elke keer ons raar gevoel aan m’n lichaam, alsof me huid gloeit. Heel wat pijn in me lijf, droog haar en haaruitval, buitengewoon onrustige benen, slecht in slaap komen, een hele dag tintelingen, kortom: je voel je me eigen zo beroerd, doch de huisdokter zegt depressie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *